Café De Dikke in Leusden is tijdens de jaarlijkse Vriendenkring dag van Hertog Jan uitgeroepen tot Hertog Jan Vriendenkring Café van het jaar. Eigenaren Ralf en Jolanda Wijnen Gerrit kregen uit handen van Hertog Jan’s meesterbrouwer Gerard van den Broek en vakjury-voorzitter Ton Lenting Het Gouden fust overhandigd.

Terechte overwinning

De Dikke in Leusden blinkt volgens de jury uit in gastvrijheid en productbehandeling en hanteert terecht de slogan ‘Voor wie trek heeft in gezelligheid.’ Ook heeft de zaak zowel binnen als buiten een prima Hertog Jan uitstraling. En er was meer dat de onafhankelijke vakjury opviel. Deze roemt ook andere aspecten van het café: ‘De barmannen van De Dikke laten zien hoe je met verve het horeca vak uit oefent. Gedisciplineerd, met passie en humor! Een goede drankenkennis en het vermogen om een gemêleerd publiek in een gastvrije ambiance een fijne avond te bezorgen. Zo is horeca bedoeld!’

Tweede plaats

Op de tweede plaats en winnaar van het Zilveren Fust eindigde Eetcafé De Bastaard in Kampen. Volgens de jury een bedrijf dat zich continu blijft optimaliseren. ‘Stil staan is achteruitgang en dus blijft deze enthousiaste ondernemer zoeken naar manieren hun bedrijf te verbeteren.’ Ook de recente verbouwing wordt geprezen. ‘Deze is mooi geworden. Het enthousiasme waarmee het bedrijf wordt gerund en dit ook weet over te brengen op medewerkers zorgt ervoor dat het goed toeven is bij de Bastaard.’

Derde plaats

De derde plaats dit jaar is voor Brasserie Schone Lei in Rotterdam. De winnaar van het Bronzen Fust is fraai gelegen aan de Kralingse plas en zetelt in een mooi pand bovendien. De jury kreeg tijdens meerdere bezoeken een prima indruk van dit bedrijf. ‘Vooral door de gastvrije ontvangst en hartelijke bediening. De dame in de bediening liet tijdens ons bezoek zien dat je met enthousiasme en oprechte gastvrijheid veel kunt bereiken. Met haar ontwapenende glimlach zouden we alles wat ze adviseert bestellen!’

Publieksprijs

Voor de eerste keer werd op de Vriendenkring-dag ook de Publieksprijs uitgereikt. Deze ging naar In de Smidse in Rotterdam. Deze zaak, die vooral is gericht op een jonger publiek, slaagde er in om van de 47 deelnemende cafés de meeste stemmen te vergaren. Gasten werden opgeroepen via social media, posters en tafelkaartjes om op hun favoriet te stemmen. Door een publieksprijs aan de Vriendenkring verkiezing toe te voegen wil Hertog Jan de gast meer betrokken laten zijn bij zijn of haar favoriete café. Betrokken gasten zijn immers de ware fans en ambassadeurs van het merk Hertog Jan.

Vijfde editie

De Hertog Jan Vriendenkring werd opgericht in 2006. De Dikke in Leusden is het vijfde Vriendenkring Café van het Jaar en hiermee opvolger van Dinee Café De Kempen in Knegsel dat de titel vorig jaar won. In totaal deden 223 (eet)cafés aan de verkiezing mee. Na een voorselectie bleven elf finalisten over die nogmaals en meerdere malen door een onafhankelijke en los van Hertog Jan staande vakjury werden bezocht.

Vriendenkring

Bij de Vriendenkring van Hertog Jan zijn alleen de beste Hertog Jan cafés aangesloten. Zij tappen en schenken niet alleen de bieren van Hertog Jan, maar leveren daarnaast een extra prestatie op het gebied van uitstraling en productbehandeling. ‘Het is een verbond tussen het café en de brouwers van Hertog Jan’, zegt meesterbrouwer Gerard van den Broek. Een Vriendenkring-lid ontvangt meerdere privileges zoals deelnam aan het Flextap programma. Ook komt de zaak in aanmerking voor de jaarlijkse Vriendenkring-verkiezing. Deelname hieraan is vrijwillig.

Bron: Biernet.nl

Trek in gezelligheid? Kom langs!

RESERVEREN

Wilt u direct reserveren? Dat kan! Wij werken met 2 tijdsblokken; tot circa 19:15 uur en vanaf 19:15 uur. Mocht dit niet uit komen neem dan even contact met ons op. Ga je naar de middag voorstelling van de 14De Musical geef dit dan even aan ons door. 

*Reserveren kan tot 15.00 uur via sms, Whatsapp en telefonisch:
06 - 12431616

* Reserveren na 15.00 uur bel dan gerust even naar De Dikke:
033 - 4950037

Wij horen graag van u. Tot snel!

RESERVEREN

Wilt u direct reserveren? Dat kan!

*Reserveren tot 15.00 uur via sms, Whatsapp en telefonisch via: 06 1243 1616
*Reserveren na 15.00 uur  bel dan gerust even naar De Dikke dit kan via: 033 - 495 0037

Wij horen graag van u. Tot snel! Druk hieronder op de knop ‘RESERVEREN’ om te bellen met De Dikke.

Reserveren bij de Dikke RESERVEREN.

CONTACT

Ralf en Jolanda Wijnen

Zwarteweg 3
3833 AK Leusden
06 - 124 31 616
033 - 495 00 37
info@dedikke.nl

Café De Dikke LeusdenCafé De Dikke LeusdenCafé De Dikke Leusden

Tips voor Leusden
- GroetenUitLeusden.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag 15.00 - 01.00 uur
Donderdag 15.00 - 01.00 uur
Vrijdag 15.00 -02.00 uur
Zaterdag 15.00 -02.00 uur
Zondag 15:00 -01.00 uur

Keuken open voor diner:              15.00 -21.00 uur.