HJ Café 2013

Café De Dikke wint prijs Hertog Jan 09-04-2013

Café De Dikke in Leusden is uitgeroepen tot Hertog Jan Vriendenkring Café van het jaar 2013. Tijdens de uitreiking kregen eigenaren Ralf en Jolanda Wijnen de prijs, het Gouden Fust, overhandigd door meesterbrouwer Gerard van den Broek en vakjuryvoorzitter Ton Lenting. Volgens de jury blinkt het café uit in gastvrijheid, productbehandeling en hanteert het terecht de slogan: ‘Voor wie trek heeft in gezelligheid’.

Uitstraling

De zaak heeft volgens de jury zowel binnen als buiten een prima Hertog Jan uitstraling. “Dit is erg leuk. Morgen gaat het dak eraf! En het is dan ook nog eens mijn verjaardag”, was de eerste reactie van winnaar Ralf Wijnen. Café De Dikke is vanaf de oprichting van de Vriendenkring in 2006, lid. Gerard van den Broek brengt dit najaar een bezoek aan Leusen om daar het eerste fust Hertog Jan Bockbier aan te slaan in het café. Er kwamen ruim 250 Vriendenkring ondernemers naar de uitreiking.

Andere winnaars

Op de tweede plaats, en winnaar van het Zilveren Fust, eindigde Eetcafé De Bastaard in Kampen. Volgens de jury is het een bedrijf dat zich blijft verbeteren. De winnaar van het Bronzen Fust is Brasserie de Schone Lei in Rotterdam. “De dame in de bediening liet tijdens ons bezoek zien dat je met enthousiasme en oprechte gastvrijheid veel kunt bereiken. Met haar ontwapenende glimlach zouden we alles wat ze adviseert bestellen”, aldus de jury over de brasserie.

Publieksprijs

Voor de eerste keer werd dit jaar de Publieksprijs uitgedeeld. Deze werd gewonnen door In de Smidse in Rotterdam. Gasten werden opgeroepen te stemmen op hun favoriet, van de 47 genomineerde café. Door deze prijs aan de Vriendenkring toe te voegen wil Hertog Jan de gast meer betrokken maken bij de cafés.

Vriendenkring

Bij de Vriendenkring van Hertog Jan zijn alleen de beste Hertog Jan cafés aangesloten. Zij tappen en schenken niet alleen de bieren van Hertog Jan, maar leveren daarnaast een extra prestatie op het gebied van uitstraling en productbehandeling. “Het is een verbond tussen het café en de brouwers van Hertog Jan”, aldus meesterbrouwer Van den Broek.